Tavaszi feltöltődés
Márciusra jellemzően a vitamin- és nyomelemraktáraink kimerülnek, viszont ebben az időszakban még javában tart a náthás, influenzás időszak, hiszen az…
Márciusra jellemzően a vitamin- és nyomelemraktáraink kimerülnek, viszont ebben az időszakban még javában tart a náthás, influenzás időszak, hiszen az…
Rostfogyasztás növelése II. Korunk népbetegségeiben közös, hogy magas élelmirost bevitellel rizikójuk csökkenthető. Ez egyaránt elmondható az elhízás, a cukorbetegség…
A legutóbbi 2019-ben Magyarországon végzett OTÁP, Országos Táplálkozási és Tápláltsági Állapot Felmérés adatai alapján a magyar lakosság rostbevitele 21 és…
A lencse jól ismert elkészítési módja az újévi hagyományos rántással készült a lencsefőzelék, ami mellett még általában valami zsíros vagdalt…
Újévkor mindenki nagy lelkesedéssel fogyasztja a lencsét leginkább leves esetleg főzelék formájában, majd jellemzően egy évre megfeledkezünk erről a kimondottan…
A karácsonyi szokásokhoz szorosan hozzá tartoznak az ünnepi ételek is. Az ünnepi menüsor jellemzően magas energiatartalmú, tápláló ,,téli” ételekből áll…
A karácsonyi vendégvárások és vendégeskedések velejárója a napokon át tartó állandó evés, ami, ha nem is tart sokáig, mégsem tesz…
Az őszi időszakban ismét nagyobb figyelmet kap az immunrendszer támogatása, hiszen a felső-légúti megbetegedések időszakába értünk. Fertőzésekkel mindenkinek folyamatosan találkozik…
A hidegebb hónapokban hirtelen kissé megemelkedik az energiaszükségletünk és a tápanyagigényünk. A tápanyagdús élelmiszerek előtérbe helyezése azonban nem csak a…
Az őszi hónapokban az időjárás változása, az alacsonyabb hőmérséklet és a hosszabb éjszakák miatt az emberek általában olyan ételekre vágynak,…