Rólunk

RÓLUNK

Közép-Európai, Ázsiai örökségünk, az ősi, népi hitvilágban gyökerező Életfa – Világfa – az emberiség egyetemes szimbóluma. A gondolkodó ember – a szkíta – hun- magyar, germán és skandináv mitológiától kezdve az egyiptomi és zsidó misztikán át a maják hitvilágáig – ezzel a motívummal kereste a választ a létezés forrására és folytatására, az istenek és túlvilágok rendszerére, működésére.

Az életfa jelkép mind mai napig megtalálható a magyar népművészben- a hímzéstől kezdve a kerámia művészeten át a fafaragásig.

Az életfa három része, gyökere, törzse és lombkoronája a múlt jelen és jövő megtestesítője, mellyel elődeink pontosan ránk hagyták azt a világszemléletet, hogy életünk egy végtelen láncolat, minden előttünk élt emberrel és a még meg nem születettekkel együtt. A történésekre viszont mindig a jelenben élők vannak hatással. – az egészséges étkezés is ilyen jövőbe mutató hatás –
A megfejtés persze tudományos értelemben még nem ismert, de a szimbólum további merengésre készteti világunk erre fogékony lakóit.
Mi szellemi táplálék helyett földön járóbb élménnyel szolgálunk: az első és második évezred élelmét a harmadik évezred emberének kínáljuk, a mai kereskedelmi, élelmiszer biztonsági, és marketing sztenderdek szerint.
Kis, családi vállalkozásunk célja változatosabbá és egészségesebbé tenni az étkezést, ősi ízeket hozva a mai konyhába, receptekkel, ötletekkel, hogy ez mindenki számára elérhetővé váljon.

A tönkölybúza Békés Megyéből származik, a hajdinát, kölest, zabot megfelelő magyar forrás híján Lengyelországból, Ukrajnából, Szlovákiából vesszük. A bulgur mint alapvetően Kis-Ázsiai eledel Törökországból származik. A kuszkusz Olaszországból, míg a quinoa Hollandiából érkezik. Termékeinket Nagytétényben csomagoljuk a békéscsabai JAVIPA nyomda által gyártott dobozokba. A termékek megjelenése tatabányai grafikus munkáját dicséri, a honlap Budapesten készült. A forgalmazásra – mert ma már ez is külön tudomány – egy csepeli céget kértünk fel.

 

       Termékeink megvásárolhatóak a Tesco áruházakban, Spar és Interspar üzletekben, az Auchanban, nagyobb Herbária és Reál boltokban.