Juhtúrós rakott kel bulgurból
- 15 dkg bulgur
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 10-10 dkg juhtúró és orda, vagy túró
- 2 tojás
- 1 vöröshagyma
- só, bors
A bulgurt átmosni szitán, majd egy bögre forró vízzel leönteni, lefedni 20 percre. A kelt tisztít, felvág és forró, sós vízben (én szójaszószt öntök bele só helyett) 15 percig főz. A hagymát olajon dinsztel, sóz és a bulgurt hozzáad, ha maradt alatta víz sem baj, azzal tovább főz a hagymával, míg el nem párolog. A túrókat villával feltör, összekever, hozzá a két, felvert tojást, borsot. A megpuhult kelt leszúr, bulgurt ellenőriz, kész-e. Egy kis tepsit kivajaz, morzsával vagy liszttel megszór. Első réteg a kel, rá a bulgur, jön a túró, megint kel végül a maradék túró. Sütőben 180 fokon pirulásig süt. A hagymás paradicsom salátát én szója szósszal sózom, úgy finomabb.