Köleskása

Gluténmentes kedvencem!! Napi szinten eszem, általában uzsonnára. Néhány naponta főzök egy nagyobb tételt, és beosztom. A kölest, akármi is történik vele, többször átöblítem langyos vízzel. Ennél a receptnél kiszedem a tasakból, mert nem csak vízben főzöm. Egy csésze kölest kb 3x mennyiségű (bőven mérve) folyadékkal főzök össze. A folyadék jelen esetben növényi tejből és vízből áll, (2/3 tej + 1/3 víz). Ha van otthon, mehet bele negyed csésze rizsdara vagy 1 ek bambuszrost, mindkettőtől még krémesebb lesz. Még a főzés elején hozzáadok egy csipet sót, édesítem, (én kb 20 csepp steviával szoktam), és szebb napokon kerül bele vanília kikapart magja, (kb negyed rúd). Amikor már nem vesz föl több folyadékot, hozzáadok 1-2 dl kókusztejszínt. Aztán pedig olyan gyümölcsöt rakok hozzá, ami épp a kezem ügyébe kerül itthon. Itt pirított dióval, almakockákkal és szupererő gránátalmamagokkal!

Similar Posts