Köleses tabbouleh
Hozzávalók:
- 1 tasak köles
- 5 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 1,5 citrom leve
- Oliva olaj
- 4 paradicsom
- 4 szál újhagyma
- őrölt római kömény
- őrölt szegfűbors
- só
A kölest folyó víz alatt leöblítjük, sós vízben megfőzzük. Míg kihűl, apróra vágjuk a zöldfűszereket, az újhagymát és a paradicsomot is kicsi darabokra vágjuk, citromlével, olajjal megöntözzük. 1-1 teáskanál fűszert teszünk hozzá majd végül a kölessel alaposan elkeverjük. Jót tesz neki, ha lehűtjük és hagyjuk állni egy darabig, hogy a dresszing elvégezze a dolgát. Az eredeti libanoni receptben a köles helyett kuszkusz szerepel, de mindkét változat finom, hűsítő nyári saláta.