Köleses tabbouleh

Hozzávalók:

  • 1 tasak köles
  • 5 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1,5 citrom leve
  • Oliva olaj
  • 4 paradicsom
  • 4 szál újhagyma
  • őrölt római kömény
  • őrölt szegfűbors

A kölest folyó víz alatt leöblítjük, sós vízben megfőzzük. Míg kihűl, apróra vágjuk a zöldfűszereket, az újhagymát és a paradicsomot is kicsi darabokra vágjuk, citromlével, olajjal megöntözzük. 1-1 teáskanál fűszert teszünk hozzá majd végül a kölessel alaposan elkeverjük. Jót tesz neki, ha lehűtjük és hagyjuk állni egy darabig, hogy a dresszing elvégezze a dolgát. Az eredeti libanoni receptben a köles helyett kuszkusz szerepel, de mindkét változat finom, hűsítő nyári saláta.

Similar Posts