Kakukkfüves laska petrezselymes kölessel
Összetevők:
- 30-40 dkg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű vagy kakukkfüves házi sajt
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1/2 citrom leve (és héja) 2 dl tejszín, 1 tasak (125gr) köles
GYORS!
Kölest megmos, kis olajon pirít, sóz és felönt fél liter forró vízzel. Amíg elkészül közepes fokozaton 15 perc alatt, dobjuk össze a laskát. Apróra vágott hagyma és fokhagyma vajon/olajon sóval dinsztel. Gomba megmos, laskára vág – 0.5-1 cm csíkok – hagymához. Só, bors, kakukkfű vagy belemorzsolt a kakukkfüves sajt, de a sajtot csak akkor, ha már a gomba összeesett. Citromlé és héj, bor. Kóstol. Hamar elpirul a lé,, menjen rá a tejszín. Egyet rottyan, és kész is. A köles eddigre már elkészült, pihen. Petrezselymet megmos, leszárít, apróra vág és elkeveri a kölessel.