Mézes oldalas, vagy kacsamell hajdinával
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 6 ek. méz
- 4 gerezd fokhagyma
- maroknyi reszelt gyömbér
- 6 ek. szójaszósz
- 2 ek. olaj
- 2 ek. szezámolaj
- bors
- Körethez:
- 2 tasak hajdina
- 1 kaliforniai paprika
A csontos húst mos, leszárít. Bordák mentén felszeletel. Mézet egy magas falú tálban 1dl vízzel elkever, bele felszeletelt fokhagyma, szójaszósz, gyömbér. Hús bele, plusz rá az olajak, bors. Lefed, hűtőbe egy napra. Aztán húst tepsiben tesz, legyenek viszonylag szorosan, hogy a lé el tudja lepni. Megöntöz. 200 fokon 20-20 percig süt, megforgat. Ha kész tálalni a páccal, ami erősen zsíros lesz, de alatta a pecsenyelé isteni. Le lehet önteni. Hajdinát megmos, leszűr, kis olajon megpirít, felönt forró vízzel, sóz és főz. Ha puha leszűr és kis kockákra vágott kaliforniai paprikával elkever. Próbáltam már csípős paprikával is, jól megy az édeskés húshoz.