Borsós-hajdinás saláta
(3-4 adag)
Kitűnő „mentés” a megmaradt hajdinának. De frissen nekifutva is kitűnő. A zacskó utasításai szerint megfőzzük a hajdinát. A jó 2 maréknyi zöldborsót kanálnyi vajon/olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, 1-2 percig pároljuk. 1 púpos ek gluténmentes zsemlemorzsával hintjük meg, amikor már puha. (Tényleg pár perc csupán. Volt már, hogy nem a „zsenge” feliratú zacskót emeltem ki a mirelitpultból, na, azóta MINDIG alaposan elolvasom. )
Fél fej római vagy 2 kisebb szívsalátát apróbb cafatokra tépkedünk, néhány retket aprítunk még hozzá. A kifőtt hajdinának kb harmadát- felét tesszük csak hozzá. Meglocsoljuk bő 1 ek olivával, 1 kanálnyi balzsamecettel, megszórjuk friss petrezselyemmel, snidlinggel. Apró kockákra vágott, pirított baconnel még ízletesebb!