Juhtúrós burgonyakrém leves tönkölybúzával
Először fokhagymás póréhagyma krémlevesbe kevertem egy kis juhtúrót de olyan prímán bolondította meg, hogy nyomban a hűtőajtóban állva vadásztam, mibe lehetne MOST azonnal juhtúrót tenni. Leveses hangulatom volt és egy pár kilónyi kifliburesz az orrom előtt, mentek is gyorsan a levesbe. A végén eltipegtem a szobai erkélyládákhoz és szakítottam a friss, zöld majorannából, azt szórtam bele.
Ami kell bele:
- 60 dkg burgonya
 - 1 közepes fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - só, bors
 - friss majoranna
 - 2-3 evőkanál juhtúró
 - 1 marék tönkölybúza előző nap beáztatva
 
Krumplit tisztít, aprít. Vajon vöröshagyma dinsztel, sóz. Fokhagyma is bele, nyomóval. Rá a krumpli és víz, elfedje. Só, bors. Ha megfőtt botmixerrel krémesít és juhtúró. Még pár fordulat a mixerrel és kész. Ha nincs friss majoranna akkor szárítottat a főzés közben adni bele. A tönkölyt 25 percig sós vízben főzni, levesbetétnek kiváló.
